OKULUMUZDAN

OKULUMUZDAN "BİLİM BENDİ"NE ZİYARET

"Erciş Bilim Bendi" projesi, Erciş ve çevre ilçelerindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise ögrencileri, ögretmenleri, velileri ve Erciş halkına bilimi uygulayarak deneyimleme firsati sunmayı hedeflemektedir. İnsanlarin günlük hayatta karşılaştıkları problemlere bilimsel bakiş açılarıyla yaklaşarak, bilimin hayatımızın her alanında olduğunu ve aile, ögretmen ve ögrencilerin birlikte her yerde bilim yapabileceklerini fark etmelerini saglamaktir. Bu sayede, toplumda bilime karsi bir farkindalik yaratmayı amaçlıyor.

Ercis'te gerçekleşen şenlik, 259 etkinlikten oluşuyor ve fizik, kimya, biyoloji, ekoloji, robotik, mühendislik, sosyal bilimler, sanat, tasarim, astronomi alanlarda gerçeklestirilecek birçok etkinlikle birlikte, sahne ve bilim gösterileri, sergiler, drama, konferanslar, grup çalışmaları, deneysel çalışmalar ve etkileşimli uygulamalar katilimcilari ağırladı. Bizde Tenzile Ana İlk ve Ortaokulu olarak yerimizi aldık ve tüm atölyeleri öğrencilerimiz ile buluşturduk. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

03.05.2023 234

03-05-202303-05-202303-05-2023