Tarihin Derin İzinde 18 Mart: Çanakkale Zaferi'nin Anma Programı

Bugün, Türk milletinin bağımsızlık ve vatanseverlik duygularının en güçlü örneklerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi, bugün de okulumuzda anlamlı bir 18 Mart programı gerçekleştirildi. Bu program, Türk tarihindeki bu önemli dönüm noktasını hatırlamak, gelecek nesillere aktarmak ve milli birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutmak amacıyla düzenlendi.

18.03.2024 144

Programın başlangıcında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile milli duygularımızı yükselttik. Ardından, Çanakkale Savaşı'nın tarihsel arka planı, stratejik önemi ve kahramanca mücadelesi üzerine bir sunum gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, savaşın kahramanlarını ve yaşanan olayları daha yakından tanıma fırsatı buldular. Daha sonra, öğrencilerimizin hazırladığı tiyatro gösterisi ve şiirlerle Çanakkale ruhu canlandırıldı. Savaşın yılmaz kahramanları, vatan uğruna verilen büyük mücadele ve aziz şehitlerimiz anlatılarak, genç nesillerin milli değerlerimize olan bağlılığı pekiştirildi. Programın en etkileyici anlarından biri, Çanakkale'de yaşanan destansı olayları anlatan belgesel gösterimiydi. Öğrencilerimiz, büyük bir dikkatle izlerken, Çanakkale'nin nasıl bir destan haline geldiğini ve bu zaferin Türk milletinin karakterinde bıraktığı izleri daha derinden hissettiler. Son olarak, programda Çanakkale şehitlerimiz için yapılan dua ile etkinlik sonlandırıldı. Dualarımızda, vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle andık ve onların emaneti olan bu vatanı korumak için azimle çalışma sözü verdik. Bugün gerçekleştirilen 18 Mart programı, Türk milletinin geçmişine olan saygısını ve geleceğe olan umudunu bir kez daha gösterdi. Çanakkale ruhu, bu coğrafyanın insanlarının kalplerinde daima yaşayacak ve gelecek kuşaklara aktarılacaktır.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024