12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Etkinliği Coşkuyla Kutlandı

Ülkemizin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümü olan 12 Mart, okulumuzda gururla ve coşkuyla kutlandı. Öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, milli değerlerimize ve marşımıza olan bağlılığımızı bir kez daha gösterme fırsatı sundu.

Sabah saatlerinde okul bahçesinde toplanan öğrenci ve öğretmenler, bayraklar eşliğinde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'mızı gururla okudu. Ardından, öğrencilerimizin hazırladığı özel bir sunumla İstiklal Marşı'nın kabul ediliş süreci ve milli mücadelemizdeki önemi anlatıldı. Bu sunum, öğrencilerimizin tarihimize ve milli değerlerimize olan derin bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panellerde öğrencilerimiz, İstiklal Marşı'nın sözlerini ve melodisini analiz ederek, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vatan sevgisini ve milli mücadeleye olan inancını derinlemesine incelediler. Öğrencilerimizin marşımıza ve milli değerlerimize olan hassasiyeti, etkinlik boyunca hissedilir derecede yüksekti.

Okulumuzun müzik korosunun seslendirdiği İstiklal Marşı ve diğer milli şarkılar, etkinliğe ayrı bir anlam kattı. Katılımcılar, bu duygusal ve coşkulu anları hep birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

13.03.2024 123

13-03-202413-03-2024